Soleksem

Lider du af soleksem? Og hvad er det egentlig?

Mange her i norden lider af soleksem, men det rammer mest unge kvinder.


Hvad er soleksem og hvorfor får man det?


Soleksem bliver udløst af langt mindre soludsættelse end det, som skal til for at få solforbrænding. Og bliver også kaldt polymorf lysdermatose eller polymorft lysudslæt.

Årsagen til at menneskehuden får denne reaktionen er ukendt, men sollyset, både UVA og UVB stråler, kan lave nogle reaktioner i huden, der medfører dannelse af kemiske forbindelser, som kroppen opfatter som fremmede. Dermed starter en reaktion, der udvikler sig til en lokal betændelsestilstand, og dette gør Huden bliver rød, varm og hævet, som man kender det fra andre former for betændelse.Det opstår som regel om foråret, når huden ikke er vænnet til solen, så man kan sige, at det er en chokreaktion huden får, når den udsættes sollys. Udslettet kan udvikle sig på få timer til hen over 2 dage og kan vare ved i ca. 1 uge.


Som regel bliver huden rødlig med små knopper, og i nogle tilfælde kan der forekomme små blærer, og kløen på det lysudsatte område. De steder, hvor det oftest forekommer, er på det øvre del af brystet, men nakke, arme, ben, hænder og fødder kan også blive ramt. Det er sjældent, at det forekommer i ansigtet, grunden til dette menes at være, at huden i ansigtet bliver hærdet ved eksponering for sol og lys hele året.Hvordan behandles og forebygges det?


Når man bliver ramt af soleksem, er det vigtigste, at man holder sig ude af solen. Antihistaminer og mild kortisoncreme, der kan købes i håndkøb, kan lindre eksemet, men krokodilleolie eller en god After sun virker også lindrende.


Den bedste måde at undgå soleksem er ved at undgå eller begrænse hudens udsættelse for solens stråler. Brug af solcreme med en faktor over 15, har også en god forebyggende virkning. En anden god regel at følge, er ved gradvis at vænne huden  til solen hen over sommeren.


Hvorfor er CrocOil godt og lindrende mod lige præcis det?


 

CrocOil’s sammensætning af omega fedtstoffer gør det ideelt til dem der ønsker en naturlig pleje af ubalancer i huden. Oliens indhold af omega 9 er med til at fremme heling og lukningen af sår, blandingen af 6 og 9 fungerer antibakterielt og svampe dræbende. Omega 7 ( palmitolsyre) er gavnligt for hudens slimhinder. Udover dette er olien en god fugtgiver for huden.


Repair Salve

Denne blødgørende salve er den perfekte løsning til reparation af områder af huden, som kræver ekstra opmærksomhed.