Hot Spot

HOT SPOT HOS HUNDE:

Hudpleje med

krokodilleolie

Hos Crocoil finder du lækre og effektive hudplejeprodukter med krokodilleolie.

Hot spot er en overfladisk hudbetændelse, som ses relativt hyppigt hos hunde. Her kan du læse om mulige årsager til det og mulig behandling af hos spot.


Hot spot er en overfladisk hudbetændelse, som ses relativt hyppigt hos hunde. Selve hudbetændelse er ofte udløst af hunden selv, fordi den bider, slikker eller klør sig så meget, at den ødelægger hudens overflade og derved giver hudens normale bakterier, stafylokokker, mulighed for at starte en hudinfektion.


Men der er en udløsende faktor, som starter det hele. Et eller andet som gør, at hunden begynder at klø eller slikke sig, og det kan der være mange forskellige årsager til. Insektbid fra f.eks. lopper eller flåter kan starte det hele, derudover kan kløende ører eller analsække give hot spot, henholdsvis bag ved øret eller på ballen/låret. Hunde med en lang tæt pels kan også få hot spot, hvis pelsen filtrer for meget, og det generer hunden, så den begynder at bide eller klø sig. Allergi kan også være en udløsende faktor.


Når først hunden er begyndt at bide eller klø sig, går det ofte meget stærkt. Et lille sår om aftenen kan blive til et meget stort sår om morgenen, når man står op, hvis hunden har kløet sig det meste af natten. Huden bliver ofte helt rød og fugtig, og det kan begynde at lugte. Nogle gange kan man ikke se huden ved langhårsracer, men så vil pelsen ofte være helt fugtig og sammenklistret henover hudbetændelsen.


JO FØR MAN GØR NOGET, JO BEDRE…

Hvis man fanger problemet helt i starten, så kan man mange gange selv klare det.


Det er MEGET vigtigt, at man først og fremmest stopper hunden i at slikke eller klø sig. Det kan være nødvendigt med en krave eller lignende. Dette er et vigtigt punkt, idet mange af de gange hvor behandlingen af hot spot trækker ud eller ikke lykkes er, hvis hunden har mulighed for stadig at slikke eller klø sig, da dette vil fjerne det påførte olie, og blive ved med at irritere huden, og tilføre nye bakterier. Bare en enkelt gang om dagen kan være nok til at holde den aktive betændelsesproces i gang. Herefter skal man klippe pelsen af henover det angrebne område, men vær forsigtig da de fleste hunde med hot spot har meget ondt, fordi huden er helt irriteret og øm.


Hvorfor er CrocOil godt mod dette?


CrocOils sammensætning af omega fedtstoffer gør det ideelt til dem der ønsker en naturlig pleje af betændte sår, og andre ubalancer i huden. Oliens indhold af omega 9 er med til at fremme heling og lukningen af sår, blandingen af 6 og 9 fungere antibakterielt og svampe dræbende. Omega 7 ( palmitolsyre) er gavnligt for hudens slimhinder. CrocOil og også kendt for at reducere kløen.


Hvordan Behandles det med Crocoil?


Stop hunden i at slikke og klø i det udsatte område

Vask området med sæbevand, en neutral sæbe er at foretrække.

Påfør blot CrocOil på det udsatte område 1 til 2 gange dagligt.


Hvis hunden har ødelagt deres hud så meget, når betændelsen/hot spottet opdages, at der er kommet en dybere hudbetændelse, så kræver behandlingen antibiotika, og et besøg hos en dyrlæge.


OBS  CrocOil er ikke et lægemiddel, men en alternativ måde at pleje hudlidelser.